Noky s kuřecím a baby špenátem

Noky s kuřecím masem a baby špenátem
  • Čas přípravy
    15 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    40 min

Bramborové noky (gnocchi) jsou výbornou bramborovou přílohou, která se dá kombinovat s mnoha ingrediencemi. Smetanové noky s kuřecím masem, špenátem a česnekem je asi ta nejznámější klasika.

Noky s kuřecím a baby špenátem je nenáročné jídlo pokud nepřipravujete domácí noky. V tomto receptu vám přípravu domácích noků nebudu ukazovat, pod tímto odkazem najdete recept na domácí noky.

Suroviny na noky s kuřecím a baby špenátem

  • 500 g bramborových noků
  • 1-2 lžíce oleje
  • 300 g kuřecích prsou
  • 300 g baby špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • smetana na vaření
  • 50-100 g parmazánu
  • sůl, pepř

Recept na smetanové gnocchi s kuřecím a špenátem

  1. Pokud máte kupované noky, dejte je vařit do vroucí osolené vody a vařte dokud nevyplavou na povrch.
  2. Mezitím, co se noky vaří, si opláchněte a nakrájejte na kostičky kuřecí prsa. Baby špenát si opláchněte.
  3. V hluboké pánvi si rozehřejte olej a na něm kousky masa orestujte. Osolte je a opepřete. Poté k nim přidejte baby špenát, který ztratí na objemu. Přidejte také česnek nakrájený na plátky nebo prolisovaný. Vše zalijte smetanou.
  4. Nechte smetanu trochu zredukovat a směs zasypte většinou parmazánu. Nakonec vmíchejte bramborové noky.
  5. Hotový pokrm podávejte posypaný sýrem popřípadě doplňte lístky baby špenátu.

Chutnaly vám gnocchi s kuřecím a baby špenátem? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Noky s kuřecím a baby špenátem

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.